Aragaze performante

In acest articol ma voi adresa direct celor carora le place sa gateasca.De voie de nevoie trebuie sa facem si acest lucru,pentru ca trebuie sa mai mancam si mancare gatita nu doar preparate si uscaturi .si daca veti citi articolul va veti da seama ca este desigur vorba despre aragaz.Odata ce avem ingredientele necesare nu ne ramane decat sa le gatim dar electrocasnicele folosite pentru coacere,fierbere sau prajiew isi pun si ele amprenta asupra gustului si calitatii mancarii si nu in ultimul rand,asupra costului de energie consumata.Aragazul este un instrument traditional in bucatariile noastre ,mai nou inlocuite de plita si cuptor separate (incorporabile ) ,care se incadreaza in mobila,dar acestea din urma sunt mai scumpe.
Ca si pret un aragaz ieftin il putem gasi la cateva sute de lei,dar cele mai scumpe pot ajunge si la 3000 de lei,depinde de marime,functionalitati si durabilitatea materialelor si alte criterii.Le vom analiza mai jos:

1.Dimensiunile si numarul de arzatoare

Prima data trebuie sa avem in vedere cate ochiuri sau arzatoare trebuie sa aiba aragazul .In mod traditional se folosesc aragazele cu 4 ochiuri ,de diferite marimi si puteri,dar se pot gasi si cu 2,3,5 sau chiar 6 ochiuri.Ca si latimi in general sunt de 50 si 60 cm ,asadar trebuie sa ne asiguram ca avem suficient spatiu pentru a amplasa aragazul.

2.Tipul de combustibil folosit

Se folosesc doua surse de combustibil pentru a genera temperatura necesara prepararii hranei si anume :gazul si energia electrica.Asadar un aragaz poate fi in intregime pe gaz sau electric,sau poate fi mixt adica sa aiba plita pe gaz si cuptorul electric sau invers.

3.Plita 

Pentru cheltuieli reduse sunt recomandate aragazele cu plita pe gaz si cuptorul electric.Plita se foloseste mai des deci utilizarea gazului,care este mai ieftin decat curentul va reduce factura lunara.La plita nu e nevoie de o temperatura atat de exacta ca la cuptor ,deci gazul este in regula.De asemenea sunt recomandate si 2 surse de gatire in caz ca pica gazul sau curentul.O solutie ar fi alimentarea de la o butelie cu gaz metan,dar acestea se folosesc mai mult in mediul rural unde localitatile nu sunt racordate la retelele de gaz.

4.Cuptorul

Este recomandat cuptorul electric cu ventilator pentru a uniformiza caldura.La cuptor putem gati retete mai deosebite de multe ori dupa cartile de bucate unde sunt specificate cu precizie temperaturi exacte.Odata setate aceste temperaturi suntem siguri ca ele raman asa si vom vedea ca vom gati mai eficient.Rotisorul este un sistem care permite gatirea puiului la rotisor,asa cum vedem in diverse magazine fast food.Acest element nu e neaparat necesar decat daca mancam des pui la rotisor.

Oferte de aragaze :

http://bit.ly/2iJEP6J

O oferta cred eu de nerefuzat o vedeti aici:

http://bit.ly/2iFsjmo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu